Ifjúsági ház

A terület

A projekt 2018-ban kezdődött, amikor is a Magyar Kormány jóvoltából megvásárolhattuk a telket a táborozóhely számára. Sokáig kerestük az igényeinknek minden szempontból megfelelő helyet, míg végül egy igazán gyönyörű környezetben, a Szeltersz völgyében sikerült megvásárolni a területet. A telek a Szent Gellért Alapítvány vendégházának közvetlen szomszédságában található. A leendő táborozóhely a 13A jelzésű (Csíkszeredát Székelyudvarhellyel összekötő) országútról Szentegyháza előtt letérve, a Szeltersz völgyén átvezető 102-es számú községi úton érhető el, a letérőtől mintegy három és fél kilóméterre.

 

 

A ház

Lelkészségünknek hihetetlen nagy segítség lenne, ha a rendezvényeinket saját ingatlanban, a mi igényeinkre szabott helyen tarthatnánk a jövőben. Megvizsgáltuk a jelenlegi és tervezett programjainkat, és a megvalósíthatóságot is figyelembe véve nekiláttunk összeírni milyen épületre van szükségünk. Sok-sok gondolkodás után a következő elvárásokat tudtuk megfogalmazni a tervezés megkezdése előtt, kiindulópontként:

A ház megtervezésére Bogos Ernő építészt kértük fel, aki nagyszerű munkát végezve, maradéktalanul megvalósította az elvárásainkat. A végeredmény egy stílusában és anyaghasználatában is a tájba illeszkedő, mégis korszerű épület lett.

 

Látványtervek:

 

Megvalósítás

  2018: telekvásárlás

  2019: elvárásaink tisztázása, építész felkérése, vázlattervek elkészítése

  2020 első felében: építészeti tervek és műszaki dokumentáció elkészítése, engedélyeztetési folyamat elindítása

    2020 második felében: engedélyek beszerzése, szerződéskötés a kivitelezővel, kivitelezés elindítása

 

Van egy cserepem Szelterszben!

Az álmunk teljes megvalósításához mindenképpen támogatásra van szükségünk. Azért, hogy az adományozás kézzelfogható formát ölthessen, arra gondoltunk, hogy 10 lej értékű cserépjegyek „árusításába” kezdünk. Hisszük, hogy a kis adományokból nagy dolgok születhetnek! Arra hívunk Téged, kedves fiatal, hogy támogasd az építkezést egy cserép szimbolikus megvásárlásával. Mi vállaljuk, hogy a neved felkerül majd a cserépre, így valóban lesz egy saját csereped Szelterszben! Ha beszállnál a FIF ifjúsági házának költségeibe egy cserépjegy megvásárlásával, akkor az alábbi módokon teheted meg:

 

1) Személyesen a csíkszeredai irodánkban minden hétköznap 8-tól d.u. 4 óráig.

Kapcsolat

 

2) Online, bankkártyás fizetéssel. (Megjegyzésbe ne felejtsd odaírni: cserépjegy.)

Beszállnék!

Miklós Erik

1993–2019

Rád emlékezünk: a honlapjaink egykori programozójára, a mindig tettrekész önkéntesre, a zseniális zenészre, a nagyszerű barátra.

Hálásak vagyunk mindenért, amit tettél, kérünk járj közben értünk a Mennyei Atyánál is!