Resurrexit 2020

2020. 03. 06. | Szabó István

Nagy lelkesedéssel hirdetjük meg az áprilisi zenei rendezvényünket!

Április 16–18. között Csíkszeredában találkoznak egyházmegyénk zenecsoportjai. Az eseményre összesereglett együttesek, érdeklődő tehetséges fiatalok egy rövid időre egyetlen zenekarrá válnak. A Resurrexit a zenecsoportok közös ünnepe!

Idén is az örömzene, szolgálat és dicséret jelszavakkal hirdetjük meg ezt a találkozót:

  • Örömzene, hiszen a feltámadt Krisztust ünnepeljük. A nagyböjti készület után egyházunk lángoló szívvel (vö. Lk 24,32) ünnepli és hirdeti az örömhírt. Ennek megfelelően minden énekünket a fiatalos lendület, vidámság és felszabadultság jellemzi.
  • Szolgálat, hiszen a zenecsoportoknak is szerepük van a szentmisében. Ahogyan a Római Misekönyv Általános Rendelkezései 103-ik pontjában is szerepel: „A hívek körében saját liturgikus feladatot teljesít a szkóla, vagy az énekkar. Szerepe az, hogy biztosítsa a számára kijelölt részeknek a különböző műfajok szerinti éneklését, és hogy előmozdítsa a hívek tevékeny részvételét az éneklésben.”
  • Dicséret, hiszen a Resurrexit egy Krisztus-központú rendezvény, amely során nem csupán próbák sorozata zajlik, hanem a szentségi Jézus dicsőítésére, a lelki feltöltődésre is nagy figyelmet fordítunk.

Tudnivalók:

A program április 17-én, csütörtökön délután kezdődik a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium kollégiumában. A bemutatkozást követően játékok következnek, hogy a sok-sok különböző településről érkező fiatalokat egy kicsit „összerázzuk” és jó hangulatban tudjunk együtt dolgozni. Majd bemutatjuk azokat a dalokat, amelyekkel készülni fogunk az ünnepi szentmisére. Az első közös estét egy lelki programmal zárjuk.

Másnap, pénteken külön készülnek az énekesek és zenészek a hatékony munka érdekében. A próbákat játékokkal és egyéb lazító programpontokkal is tarkítjuk majd. Az este folyamán, pedig Ft. Ilyés Zsolt plébános atya fog előadást tartani számunkra az Eucharisztiáról. Az előadás után pedig szentségimádást tartunk.

A szombati napunk nagy része a hangtechnika előkészítéséből, beállításából és a főpróbából fog állni. A napunk és az egész program fénypontja azonban egyértelműen a 19 órától kezdődő ünnepi szentmise lesz. Erre szeretettel hívjuk és várjuk a kedves híveket is, hiszen ez bárki számára nyitott lesz majd.

 

 

Szállás, étkezés, részvételi díj:

 

Mindannyian a kollégium 6-9 ágyas szobáiban alszunk majd. Fontos, hogy a résztvevők hozzanak magukkal hálózsákot!

Az étkezést a pénteki ebédtől kezdődően biztosítja a FIF. Ez azt jelenti, hogy a jelentkezők a csütörtöki vacsorájukat és pénteki reggelijüket maguknak kell biztosítsák.

A program részvételi díja 100 lej. Amennyiben testvérekként többen vesznek részt egy családból a Resurrexiten, ebben az esetbnen számukra kedvezményt biztosítunk. (Ha valakinek nehézség ennek az összegnek a kifizetése és csak ez akadályozná meg abban, hogy jelentkezzen és eljöjjön a programra, akkor kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot a szervezőkkel a resurrexit@fif.ma e-mail címen, biztosan tudunk megoldást találni.)

 

Jelentkezés

 

Legfrissebb hírek

Miklós Erik

1993–2019

Rád emlékezünk: a honlapjaink egykori programozójára, a mindig tettrekész önkéntesre, a zseniális zenészre, a nagyszerű barátra.

Hálásak vagyunk mindenért, amit tettél, kérünk járj közben értünk a Mennyei Atyánál is!