FIF lelkinap - Légy velünk!

2019. 02. 25. | Szabó István

Egy új programot hírdettünk az önkéteseink és azon fiatalok számára, akik résztvevők voltak valamely ve­ze­tő­kép­zés­ünk­ön.

Kiscsoportos beszélgetés

Február utolsó hétvégéjén, a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium kollégiumában szerveztük meg mintegy 80 fiatalnak a programot. A FIF Lelkinap – Légy velünk! esemény célja az volt, hogy a FIF hatáskörében lévő, azon belül tevékenykedő fiatalokat, munkatársakat, önkénteseket összehozza. Találkozzanak egymással szolgálaton kívül is, feltöltődjenek, ismerkedjenek. Hisszük, hogy a kötetlen, de tartalmas együttlét is elősegíti a jobb és könnyebb együttműködést.

A péntek délutáni köszöntés után rögtön a FIF „hajójára” szálltak a fiatalok, hogy együtt felkeressék a tengeren rejtőző értékeket, a szigeteken lévő fiatalokat. Ezek a támpontok szimbolizálták a FIF értékeit, céljait, emellett a résztvevők megtapasztalták az együttműködés örömeit, kihívásait egyaránt. Szombat este visszatekintettek az elmúlt időszakra, emlékeket idéztek fel, hálát adva a jó Istennek a megélt kegyelmekért.

Vasárnap közösen ünnepelték a legszentebb áldozatot, a szentmisét Tamás Barna ifjúsági főlelkész mutatta be megköszönve a fiataloknak azt a rengeteg munkát, amit a FIF töretlen működésébe fektetnek. Székely Csilla szociális testvér foglalkozást tartott a belső gyógyulás témájával kapcsolatban: a gondolati úton történő hazugságokra hívta fel a figyelmet. Mély és gyógyító pillanatok születtek, melyeket elősegítettek a kiscsoportos beszélgetések is. Az ebéd után jó hangulatú játékkal, ajándékozással, kiértékelővel zárult a lelki nap.

Istennek legyen hála, egy nem mindennapi élménnyel gazdagodhattunk mindannyian. Találkoztunk egymással és Istennel egyaránt. Együtt gondolkodtunk a kihívást jelentő feladatok megoldásán, nevettünk, szórakoztunk, elcsendesedtünk, örültünk a jelennek, ellentmondtunk a gondolatainkban megfogalmazott hazugságoknak és közösségként működtünk
együtt.

 

A FIF lelki nap megvalósulását a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

 

Legfrissebb hírek

Miklós Erik

1993–2019

Rád emlékezünk: a honlapjaink egykori programozójára, a mindig tettrekész önkéntesre, a zseniális zenészre, a nagyszerű barátra.

Hálásak vagyunk mindenért, amit tettél, kérünk járj közben értünk a Mennyei Atyánál is!