Elkészült a 2018-as éves beszámolónk

2019. 02. 20. | Szabó István

Az elmúlt évek jó szokásához híven ezúttal is egy beszédes kiadvánnyal szeretnénk bemutatni mindazt, ami 2018-ban történt a FIF háza táján. A beszámoló a lelkészség és a rendezvényeink bemutatását, tanúságtételeket és egy költségbeszámolót is tartalmaz.

Visszatekintés

Isten kegyelmének hála a 2018-as év, egy megvalósításkban gazdag év lehetett. Elkötelezett munkatársainknak és tevékeny önkénteseinknek is köszönhetően nagyon sok fiatalt sikerült megszólítani. Hisszük, hogy az Isten áldásával végzett szolgálat nem hiábavaló.

A FIF életében a tavalyi volt az első teljes naptári év, amikor is három munkatárs dolgozik a lelkészségnél napi 8 órás irodai szolgálatban. Az iroda és az alkalmazottak megléte nagy biztonságot jelent a programjaink tervezhetőségére és azok megvalósítására vonatkozóan. A FIF tevékenysége azonban továbbra is elsősorban az önkénteseink odaadó munkáján alapszik.

A Teljes Szívvel vezetőképzések keretén belül örömmel dolgozhattunk együtt a plébániai ificsoportokból érkező fiatalokkal (TSZ ifi - 7 hétvége), a zenecsoportok vezetőivel (TSZ Forte - 6 hétvége) és papokkal kispapokkal egyaránt (TSZ Clerical - 6 nap).

Az év első felében egy 4 alkalomból álló műhelymunka keretén belül, 20 éven felüli fiatalokkal dolgoztunk párkapcsolati témában, ez volt a Párkapcsolati Hangoló nevű programunk.

Húsvét második hétvégéjén több, mint 80 fiatal zenész és énekes ünnepelte a Feltámadottat, a Resurrexiten. Egy valódi ünnep volt ez az egyházmegyében szolgáló plébániai zenecsoportok számára.

A Csíksomlyói Ifjúsági Találkozón, 2018-ban is több száz fiatal kerülhetett igazán közel a valóságosan jelenlévő Mindenhatóval. Az előadások, műhelymunkák, lelki programok célja az volt, hogy mindezek gyümölcseit megéljék és megvallják a fiatalok a hétköznapokban is, ne csak a CSIT idejére. A találkozó során megtapasztaltuk azt, hogy Isten belép a mi bensőnkbe, ha kitárjuk a szívünk kapuját. 

Marosvásárhelyen, Kolozsváron, Gyergyószentmiklóson, Gelencén, Székelyudvarhelyen és Csíkszeredában kétszer is imádkoztunk a Légy tűz! dicsőítő estek során. Az imaestek alatt Erdély ifjúságáért és a papságért imádkozunk, azért, hogy a fiatalok szívében újra fellobbanjon a tűz Krisztus szolgálatára.

 

Ajánljuk elolvasásra beszédes kiadványunkat:

 

Legfrissebb hírek

Miklós Erik

1993–2019

Rád emlékezünk: a honlapjaink egykori programozójára, a mindig tettrekész önkéntesre, a zseniális zenészre, a nagyszerű barátra.

Hálásak vagyunk mindenért, amit tettél, kérünk járj közben értünk a Mennyei Atyánál is!